Varför Töreboda Brukshundklubb?

När man valt att skaffa sig och ha hund har man framför sig en period av 10 – 15 år av ansvarstagagande. Livet tillsammans med sin trogna kompis blir så mycket bättre och roligare om man förstår varann, hund och människa. Oftast är det vi männinskor som behöver tränas i att förstå våra vänner, livet blir också rikare om vi har skojiga aktiviteter tillsammans.

Att hjälpa till med detta är Brukshundklubbarna inom SBK runt om i landet bäst på i Sverige. Våra instruktörer har alla en gedigen SBK-utbildning i botten och bygger hela tiden på med fortbildning och tar del av de seanste rönen inom hundkunskaper.

I Töreboda Brukshundklubb finns kompetensen att hjälpa dig att förstå din hund och ge tips på skojiga aktiviteter och sätt att träna ”lydig hund”. Inte minst får både människor och djur tillfälle att att träffa andra människor och hundar vilket är mycket viktigt.  

I Töreboda jobbar vi strikt efter de regler som gäller inom SBK gällande positiv inlärning. Vi har förbud mot hårda metoder som kan skada fysiskt och psykiskt. Det ska vara roligt att vara hund i Töreboda Brukshundklubb.  

Andra aktiviteter är vårt måndagscafe då vi träffas och umgås tillsammans med våra hundar och andra medlemmar.

Hur kan det vara så billigt att gå kurs i Töreboda?

Klubbens funktionärer jobbar helt ideellt utan ersättningar, utbildningarna är studiecirklar vilket gör att vi har visst stöd från Studiefrämjandet. Att kunna sköta och hantera sin hund anses folkbildande.