Töreboda Brukshundklubb

Nytt från styrelsen

 

VARFÖR MEDLEM OCH GÅ KURSER PÅ TÖREBODA BRUKSHUNDKLUBB JUST?

När man valt att skaffa sig och ha hund har man framför sig en period av 10 - 15 år av ansvarstagagande. Livet tillsammans med sin trogna kompis blir så mycket bättre och roligare om man förstår varann, hund och människa. Oftast är det vi männinskor som behöver tränas i att förstå våra vänner, livet blir också rikare om vi har skojiga aktiviteter tillsammans.

Att hjälpa till med detta är Brukshundklubbarna inom SBK runt om i landet bäst på i Sverige. Våra instruktörer har alla en gedigen SBK-utbildning i botten och bygger hela tiden på med fortbildning och tar del av de seanste rönen inom hundkunskaper.

I Töreboda Brukshundklubb finns kompetensen att hjälpa dig att förstå din hund och ge tips på skojiga aktiviteter och sätt att träna "lydig hund". Inte minst får både människor och djur tillfälle att att träffa andra människor och hundar vilket är mycket viktigt.  

I Töreboda jobbar vi strikt efter de regler som gäller inom SBK gällande positiv inlärning. Vi har förbud mot hårda metoder som kan skada fysiskt och psykiskt. Det ska vara roligt att vara hund i Töreboda Brukshundklubb.  

Andra aktiviteter är vårt måndagscafe då vi träffas och våra lördagspromenader på vinterhalvåret.

 

HUR KAN DET DÅ VARA SÅ BILLIGT ATT GÅ KURS I TÖREBODA?

Klubbens funktionärer jobbar helt ideellt utan ersättningar, utbildningarna är studiecirklar vilket gör att vi har visst stöd från Studiefrämjandet. Att kunna sköta och hantera sin hund anses folkbildande.

 


2017

 

Styrelsen Oktober

Under oktober hade styrelsen inget protokollfört möte utan diskuterade istället klubbens visioner för 2018.

 

Styrelsen September

Protokoll från styrelsemöte & medlemsmöte 4/9.

 mote-sep-17.doc protokoll-medlemsmote-sep-17.doc

 

Styrelsen Augusti

Protokoll från styrelsemötet 10/8.

mote-augusti-17.doc

 

Styrelsen Juni

Protokoll från styrelsemöte & medlemsmöte 6/6.

mote-juni-17.doc protokoll-medlemsmote-juni-17.doc

 

Styrelsen Maj

Protokoll från styrelsemötet 4/5.

styrelsemote-toreboda-bhk-170504.docx 

 

Styrelsen April

Protokoll från styrelsemötet 3/4.

mote-april-17.doc 

 

Styrelsen Mars

Protokoll från styrelsemötet 2/3

mars17.docx 

 

Styrelsen Februari

Styrelsen tidigarelade sitt möte till den 29/1 pga stundande årsmöte.

Protokoll från årsmötet 12/2.

Årsmöte 2017.doc 

 

Styrelsen Januari

Protokoll från styrelsemötet 9/1.

mote-jan-17.doc

Protokoll från styrelsemötet 29/1. 

mote-29-jan-17.doc 

 

2016

 

Styrelsen December

Protokoll från styrelsemötet 12/12. 

mote-dec-2016.doc 

 

Styrelsen November

Protokoll från styrelsemötet 15/11. 

mote-nov-2016.doc 

 

Styrelsen Oktober

Protokoll från styrelsemötet & medlemsmötet 17/10.

mote-okt-2016.doc medlemsmote-16-10.docx

 

Styrelsen September

Protokoll från styrelsemötet 19/9. 

 mote-september-16.doc

 

Styrelsen Augusti

Protokoll från styrelsemötet 22/8.

mote-augusti-16.doc

 

Styrelsen Juni

Protokoll från styrelsemötet 13/6.

 styrelsemote-160613.pdf

 

Styrelsen Maj

Protokoll från styrelsemötet & medlemsmötet 16/5.

 styrelsemote-160516.pdf medlemsmote-maj16.pdf

 

Styrelsen April

Protokoll från styrelsemötet 7/4.

 styrelsemote-160407.pdf

 

Styrelsen Mars

Protokoll från styrelsemötet 7/3.

 mote-mars-16.pdf

 

Styrelsen Januari

Protokoll från styrelsemötet 18/1.

styrelsemote-1601.pdf

 


2015

 

Styrelsen December

Protokoll från styrelsemötet 7/12. 

styrelsemote-dec.pdf

 

Styrelsen November

Protokoll från styrelsemötet 2/11.

styrelsemote-1511.pdf

 

Styrelse och Medlemsmöte Oktober

Så går vi in i vinterdvalan snart, på medlemsmötet 5/10 kunde vi konstatera att året varit bra för vår del. Ekonomin är god och stabil som vanligt, i våra höstkurser mot nu går mot sitt slut har vi haft 42 ekipage. Som vanligt har vi fått goda vitsord för våra kursen som också är vår största inkomstkälla.

Fast inte riktigt dvala, en rad interna aktiviteter med föreläsningar mm är planerade. Också lördagspromenaderna återkommer med start 17/10. Ett bra sätt att umgår med likasinnade och miljöträna våra hundar.

Antal medlemmar är nu 117, alltså stabilt. Fast på medlemsmötet var vi bara 18 st tappra, skulle vara kul med lite fler på sådanda träffar. Å andra sidan får vi väl tacka alla mer passiva medlemmar att de troget betalar sina avgifter och förnyar sina medlemsskap år efter år. Tack för det!  

styrelsemote-okt.pdf medlemsmote-2015-.pdf

 

Styrelsen September

Protokoll från styrelsemötet 7/9.
styrelsemote-1509.pdf

 

Styrelsen Augusti

Protokoll från styrelsemötet 10/8. 
styrelsemote-1508.pdf

 

Styrelsen Juli

Här hittar du protokollet från styrelsemötet vi hade 29/6, ett tidigarelagt julimöte p.g.a. semestrar mm. 
styrelsemote-1507.pdf

 

Styrelsen Mars / April

Det är just inte svårt att vara styrelse för Töreboda BHK, det mesta flyter på i kommiteér och sektorer enligt plan. Alla sköter sitt på ett föredömligt sätt. Det är sällan eller aldrig några konflikter eller annat som styrelsen behöver ta i.

Ekonomin är fortsatt god och tillströmningen till våra kursen är som vanligt god. Aktivitetskvällarna "Prova på", 6 st, med olika teman kommer att bli intressant att följa. Lär mer under aktiviteter.

En diskussion har varit om vi är tillräckligt tydliga med att SBK's Policy för hundhällning gäller vid alla aktiviteter på klubben. Inte för att vi haft några problem men vi har bestämt att poliyn ska delas ut vid våra kursstarter. Vårt uthyrningsavtal (som bara sker till medlemmar och hundrelaterad akrivitet) har också förtydligats på denna punkt. 

Klubbvästar finns nu att se och kan beställas i klubbstugan i samband med våra måndagsöppningar, start kl 18.

Besökarantalet på hemsidan tycker vi är fortsatt bra och vi försöker uppdatera så mycket vi kan. Antalet besök under vecka 15 var t ex 300 st.  

 

Styrelsen Februari / Årsmöte

Ny styrelse valdes vid årsmötet 15/2. Linnéa Jacobsson har avgått och nya är Jenny Antmark (sekreterare) och Rolf Björkdahl (ledamot). I övrigt är styrelsen sig i stort sett sig lik. Sofia Nyman som avgår som sekreterare kvarstår som ledamot. Ny som revisor tillsammans med Annika Qvist är Åsa Berg.

Efter våra mått mätt var mötet välbesökt, vi var 24 personer närvarande. Mötet leddes på ett bra sätt av Jan-Erik Sandegren. Bland annat beslutades att sektorernas verksahetsplander ska publiceras på hemsidan. Vidare ska vi uppmana våra medlemmar att respektera att inte gå med hundar, eller utan hund för den delen, och förstöra lagda skidspår.   

 


2014

 

Styrelsen December

Så har styrelsen haft sista mötet för i år, det 10:e. Vi kan glädjas åt att medlemmarna i styrelsen varit flitiga och frånvaron låg. Som det ser ut kommer vi på årsmötet 15/2 att kunna redovisa ett ungefärligt oförändrat medlemsantal, över 200 st och hygglig ekonomi.   

Årsmöte som sagt 1/3 Det börjar alltså bli dax för sektorer och kommiteér att komma in med verksamhetsberättelser för 1014 och verksamhets-planer för 2015 och 2016. Vi hoppas kunna få dem till styrelsen före nästa styrelsemöte som är 19/1.

Sista kurserna avslutades 6:e och 8:e december. Nu blir det ett ovanligt kort uppehåll, vi öppnar redan i januari med en ny valpkurs igen. Vi noterar med glädje att så många kommer till oss och det tycks som folk i upptagningsområdet norra Skaraborg skaffar allt fler hundar - som behöver duktiga mattar och hussar - som vill gå hundägarutbildning. Jättekul. Under vintern/våren kommer vi också ha instruktörsutbildning. Grundmodulen under ledning av Maie Lillerskog. Vi behöver ju ännu fler instruktören och det hoppas vi på genom detta.

Alla medlemmar och alla andra hundvänner som besöker vår hemsida önskas GOD JUL och GOTT NYTT ÅR 

 

Styrelsen November 

Vi noterar att höstmörkret lagt sig överlandet och också över klubben. Till och med Agilityn med alla dess aktiviteter har lugnat ner sig. 2 kurser pågår in i december. 

Vi kan nu börja se hur vårt ekonomiska utfall kommer att bli för för hela 2014. Vi har varit hyggligt återhållsamma med kostnader under året och intäterna överträffar budgeten. Framför allt ser vi att kurserna ger ett bra utfall. Så året kommer överträffa budgeten och vi kommer göra ett positivt resultat.

Inga stora investeringar är heller planerade, fast vi måste göra något åt trappa och vindskivor / tak till boden "nybygget"

Planeringen inför våren pågår, vi hoppas bl a kunna genomföra en utbildning, grundmodulen 45 tim för blivande instruktörer på klubben. Vi kommer hålla ett instruktörsmöte i November för att planera vårens kursutbud

Tid för årsmötet inte ännu bestämt men blir någon gång i Februari. Nästa styrelsemöte är 2/12   

 

Styrelsemöte September - Oktober

Vi kan glädja oss åt att ha fått ett 30-tal nya medlemmar i höst, hjätligt välkomna alla. Tyvärr har vi förstås tappat några också. 

Vi har beslutat öppna vår facebookgrupp för alla och hoppas på livliga diskussioner och bra kunskapsutbyte. Medlemsmöte har bestämts till 6/10 sedan tidigare. Välkomna 18 30

Vi kommer starta upp våra lördags- / vinter promenader igen med start 18/10. I vinter blir med start från klubbstugan. Lördagar kl 10 alltså, alla välkomna.

Vid några tillfällen har delmedlemsskap och familjemedlemsskap diskuterats, vilka rättigheter har man? Vi har konsulterat våra stadgar (SBK's). Del- och familjemedlemmar har precis samma rättigheter och skyldigheter som hel-medlemmar.

Så till sist vill vi påminna om att inte rasta hundarna på planerna. Olyckor sker förstås men kom ihåg att plockar upp. Speciellt störande är det för våra agilityekipage som tyvärr ibland måste börja aktiviteter med att städa bort hundskit. Kanske är det medlemmar som glömmer, kanske andra. Men det kunde i alla fall vara bättre.   

Vår hemsida som ständigt utveckas har nu snyggats till ytterligare och besökarantalet ökar ständigt. I Augusti hade vi 2100 besök på sidan - kul. 

 

Styrelsemöte Augusti

Så var vi igång igen efter sommaren och vi kan konstatera att hösten är fylld med en rad aktiviteter. Alla sektorer har mycket på programmet och det kan inte nog betonas hur viktigt det är för klubben med alla dessa entusiaster som lägger ner så mycket idiellt arbete.

Kurserna fylldes nästan alla snabbt på anmälningsdagen 11/8. Förvånande nog finns (fanns) platser kvar både i Agiliy nybörjare och Agility fortsättning. Förvånande då Agility över hela landet och inte minst hos oss är en stor och populär sak.

Ökad trygghet på klubben. Styrelsen har blivit ombedd att strama upp reglerna på planderna för att alla ska känna total trygghet när man vistas där med sin hund. Inte minst ska ägare till små hundar kunna känna sig säkra på att de är trygga hos oss. Styrelsen har därför beslutat att hundar som visat aggresivitet ska vara kopplade eller vara försedda med munkorg vid träning och andra aktiviteter på klubben.

Med detta i ryggen vill vi uppmana alla som känner obehag eller oro att direkt berätta detta för den man är orolig för så att obehaget kan undanröjas. Alla ska veta att styrelsen står bakom att man säger ifrån. Hjälper det inte vill vi att styrelsen får vetskap om ev oro man kan känna så problemen kan rättas.

Ovanstående gäller förstås inte minst vid kurserna. Känner du minsta osäkerhet i förhållande till andra hundar i gruppen så berätta för instruktören. 

 

 

Styrelsemöte Juni och Medlemsmöte Juni

Styrelsen kan konstatera att senvintern, våren och försommaren i år varit en aktiv period i klubben. Vi vill passa på att tacka alla entusiastigt arbetande personer i klubben, ingen nämnd och ingen glömd.

Kurserna har varit i stort sett fulla, vi har haft över 70 ekipage som förhoppningsvis lärt sig samarbeta människa - hund ett snäpp bättre under ledning av våra duktiga instruktörer. Trycket på Agilityn är stor men flera goda krafter hjälper till att ta emot så många som möjligt på kurser och träningar. Vi hoppas kunna köra både nybörjar- och fortsättningskurs till hösten.

Rallyn tar steg framåt och planerar för tävling nästa höst. Passa på att träna för det på våra måndagar då Rallybana alltid finns att träna i. De flesta måndagar finns också folk som hjälper till att visa olika moment i Agilityn.

Tävlingsprogrammen har genomförts som planerats, bruks-, lyndads- och tävlingar har arrangeras. Till hösten både Spår- och Söktävling (DM). Missa inte KM i Lydnad 22/9 

Medlemsmötet 9/6

Inleddes på ett strålande sätt genom ett mycket uppskattat föredrag av Distriktsveterinär Jennifer Andersson. Riktigt intressant och nyttig information.

På vanligt vis redovisade sektorena om sina verksamheter, diskussionerna och överföring av information skedde i en vänskaplig och gemylig stämning. Fika på altanen i underbart väder, vi har en fin anläggning som också sköts bra.

Avslutningen 15/6 / Hemsidan

Avslutningen blev inte riktigt vad vi hoppats, inte många kom i det fina vändret. Vi som där hade täremot trevligt. Hemsidan slog besökarrekord dagen efter, den 16/6 med 112 unika besökare. Vi har annars cirka 1300 besök / månad och det ökar stadigt 

 

Styrelsemöte Mars och April

Nu är verksamheterna i gång ordentligt minst sagt. Vi har massor av planerade aktiviteter, läs mer under aktiviteter respektive tävlingar. Vi har c:a 70 deltagare i gång i vårens kurser, vi har fått en ny ubildad Allmänlydnadsintruktör. Grattis Linea Jacobsson som kämpat och klarat sig igenom vinterhalvårets utbildning.

Måndagsöppningarna har startat och som vanligt ganska mycket folk och hundar. Vi noterar med glädje att flera nya ansikten dykt upp också, jättetrevligt. Att Agility-träningen kommit i gång måndagar udda veckor var efterlängtat av många.

Nya styrelsen har startat upp full av entusiasm vilket framgår inte minst av de planerade aktiveterna som finns att läsa mer om på andra platser på hemsidan.

En hel del underhåll av stugorna, planer och staket kommer att genomföras under sommaren 

Styrelsen konstaterar också att hemsidan blir allt bättre och sköts bra. Det är viktigt då vi har i snitt c:a 100 besök / vecka och c:a 400 sidvisningar. Facebook gruppen fungerar men vi skulle mer trafik där. Är du inte med i gruppen så anmäld dig gärna.

 

Årsmöte med distriktet 8/3 2014

Mötet hölls i Lidköping denna gång och var välbesökt. Det hela blev en snabb affär utan längre diskussioner och frågeställningar. Styrelsen stannar i stort sett kvar med något undantag, valberedningens förslag klubbades snabbt och effektivt igenom.

Distriktet kommer nästa år att höja avgiften med 10:-, detta utöver de 30:- SBK centralt har höjt. Kan ju komma påverka vår avgift längre fram.  

Distriktsordföranden Jan-Olof Säll informerade om att Gullspångs BHK läggs ner.

I vanlig ordning lyckades vi även denna gång hålla oss undan förtroendeuppdrag i distriktet.      

 

 

Årsmötet 23/2

Hölls samtidigt som Sverige spelade OS-final i hockey, lite dålig timing av IOK kan tyckes. Nåväl. ett 20-tal medlemmar anslöt och vi kunde välja ny styrelse och ny valberedning bland annat. Som vanligt i vår klubb var det en trevlig och kamratlig stämning.

Styrelsen fick ansvarsfrihet och förslag till verksamhetsplaner godtogs. Styrelsen passade på att tacka alla funktionärer för ett fint jobb under året som gått. Alla sektorer har genomfört det de planerat och hållt sig inom de budgramar de haft. Även i år uppmärksammades vår Plan- & Stug sektors fina arbete med att hålla området fint, bl a med nya staket mm.

 

Styrelsemöten Januari och Februari

Minst sagt lågsässong och mötena har mest handlat om plaeringen inför kommande vår. Som vanligt ser det ut som våra kurser blir fyllda, ekonomin är i ordning liksom vår orgenisation i övrigt.

 

 


2013 

 

Styrelsemöte November

Vi kan se att de startade Lördagspromenaderna har ökat intresset för klubben och vi har fått en del nya medlemmar vilket förstås är glädjande. Nu gäller det att planera för vårens kurser och hitta instruktörer och handledare.

Kurser: Det ser redan nu ut som trycket på framför allt Grundkurser är stort, det är ju kursen där alla kan gå oavsett förkunskaper. Vi uppmanar därför till att göra anmälan så tidigt som möjligt, anmälan görs bäst under "Kurser" på denna hemsida som är öppen redan nu. Tidigt dels för att ta plast i kön men också bra för oss i klubben att kunna planera.

Tävling: Programmet för 2014 är spikat, info kommer inom kort under "Tävling"

Ekonomi: Just nu händer inte mycket, vaken vad gäller inkomster eller utgifter. För helåret räknar vi med att få ett visst driftsöverskott (Borträknat inversteringen av gräsklipparen)

Styrelsen uppmanar valberedningen att börja sondera redan nu inför årsmötet i Februari.  

Lite besöksstatistik på hemsidan: Mellan veckorna 32 - 45 har vi haft 3500 besök och 12700 sidvisningar. 58% kommer direkt till adressen och 33% från Google. Andra sökmotorer och vägar är försumbara, under 1% vardera från disktriktets och SBK:s sidor   

 

Styrelsemöte Oktober

Nu går vi in i en lugnare period. I stort sett är alla kurser slutförda och alla tävlingar genomförda. Vi hoppas på en vinter-valp- kurs (vi har ju som princip att alltid försöka bereda alla valpar plats) och Marie Lillerskogs uppskattade lydnadskurs fortsätter ett tag till. Årets resultat från genomförda bruks,- lydnads och agilitytävlinger hittar du under Tävling respektive Agility.

Ekonomin är fortsatt god och medlemsantalet har igen ökat något. Klubben mår bra.   

 

Medlemsmötet 2013 09 09

Melemsmötet lockade 22 aktiva medlemmar denna gång. Genomförande eller inte av Agility-tävling 29/9 diskuterades. Mötet var enigt om att vi verkligen vill ha tävlingen och sektorn ska jobba för att det kan bli av. 

Från sektorerna rapporterades att planerade aktiviteter har genomförts som planerat. Vad gäller utställning ligger planerna f n nere. Mötets förhoppning var att vi ska försöka komma igång med verksamhetan, delvis med nya unga friska entusiaster.

Plan- och stug har lagt ner enormt arbete denna vår och sommar, mötet applåderade det fina jobb som gjorts.  

Monica kunde redovisa att vår ekonomi är i fortsatt god och stabil ordning. Medlemsantalet är stabilt med drygt 200 medlemmar. 

 

 

2013 08 21

På första styrelsemötet i höst kunde vi konstatera att intresset för kurserna som nu drar igång är stort. Vår AnnaKarin som är ansvarig har full upp med att stuva och stoppa för att försöka behöva säga nej till så få som möjligt.

Vi noterade också att spårtävlingen 10/8 genomfördes på ett bra sätt med stort engagemang från tavlingskomitéen och en massa andra människor i klubben. Resultaten från tävlingen finns under fliken tävling.

Vår autogräsklippare slogs ut (kommer snart igång igen) vid åskvädret i slutet av Juli. Som vanligt ryckte Plan- och stug ut och fixade planerna manuellt. Snyggt och stort tack till dem.

Inget nytt från SBK om hur det blir med Agilityns framtida hemvist. Med samtalar med SKK så vi får hoppas på en bra lösning där  

  

 

 

 

 

 

2013 07 04

Så har vi haft sista styrelsemötet före sommaruppehållet. Inga speciella problem eller frågor har vi, det mesta flyter på fint för oss i klubben.

En fråga som vi inte vet så mycket om än är frågan om hur det kommer att fungera sedan Svenska Kennelklubben SKK blir huvudman för Agilitysektorn nationellt och lämnar SBK. Från styrelsens sida kommer vi arbeta för att på lokal nivå behålla Agilityn i klubben förstås. Hur det kommer att bli återstår att se. Vore ju bedrövligt om det t ex blir dubbla medlemsskap och dubbla avgifter ... SBK centralt jobbar med frågan så vi får avvakta och se.

Det är nu också helt klart att vi kör vår "superhelg" 28-29/9. Lydnadstävling på lördag och agilitytävling på söndagen.

Vi hoppas också inom kort kunna öppna för anmälningar till höstens kurser på hemsidan.   

 

2013 06 29

Någon kanske läste om att Daloc blivit av med motsvarande gräsklippare som vi har. De sökte upp den med hjälp av installerad GPS. Vill bara informara om att vi har samma samma säkerhet på vår maskin, larm samt spårbarhet vis GPS installerad

 

2013 06 04

På medlemsmötet 3/6 var 16 medlemmar representerade. Det blev ett kort möte under trevliga former, sektorerna redovisade genomförda och kommande aktiviteter.

Vi är nu 210 medlemmar varav 35 är nya. Vi har haft 10 kurser i gång under våren med 66 deltagare.

Plan och Stug har lagt ner stort jobb under våren, utan dem hade väl hela anläggningen växt igen i det väder som varit. Nu återstår att fixa staketet mot vägen, kommer senare i sommar.

Det är också klart att agilityhindren ska stå ute, begränsningskabeln för klipparen har flyttats för att ge plats. Agilitysektorn med hjälp av Plan o Stug, om det behövs, fixar gräset.

Agilitytävling 29/9 diskuterades. Vi hoppas det kan bli verklighet, vi får då häftig säsongsavslutning med tävlingar både lördag och söndag. Lydnad på lördag och agility på söndagen. Superhelg !

 

 

2013 05 31

Vi har en representant i SBK's Förbundsstyrelse (FS) från vårt distriktet nu, sedan Jan-Olof Säll, ordförande i Skaraborgsdistriktet valt in i FS styrelse vid kongressen i Örebro. Grattis Jan-Olof och distriktet. 

 

2013 05 15 

Distriktet Skaraborg har haft medlemsmöte 14/5

Verkligen inget nytt, distriktet har dock ordning på ekonomin vilket man inte kan säga SBK centralt. Minus 450 000 förra året.

I övrigt ställde sig i princip distriktet sig bakom förbundsstyrelsens förslag till kommande kongress. Mer information om distriktsmötet kommar att rapporteras (i kortform) vid vår eget distriktsmöte 3/6.

Nya gräsklipparen nu igång. En del justeringar behövs, bl a annat behöver en del agilityhinder flyttas. Men gå gärna upp och titta hur den jobbar, justnu går den dygnet runt. Stort tack till Mikael Nyman som skött installationen

 

 

Distriktet Skaraborg har haft årsmöte 16/3

Ovanligt snabbt och fritt från konflikter denna gång, vår klubb representarades av Marie Lillerskog och Thomas Ericsson. Distriktet har gjort en mindre förlust 2012 och tappat en del medlemmar. Vi i Töreboda tillhör dem som ökat, bara Skövde har haft större ökning av medlemsantalet äv vi. SM i Bruks gjorde ett överskott och vi fick också som vi ville. Överskottet ska delas ut till klubbarna, kanske kan vi räkna med ungefär 7000:- i tillskott till kassan. På negativa sidan är en höjning av avgiften med 10:- / medlem från 2014 men det får vi ta.

 

Styrelsemöte mars

Tyvärr kan vi konstatera att alla inte fått plats på våra kurser i vår, trycket har varit stort. Vi har varken tillräckligt många instruktörer eller veckodagar att tillgå. Vi hoppas ni som inte fått plats kommer att ha utbyte av våra fria aktiviteter, som är gratis, på måndagar med start 15/4 kl 18. Läs mer under kurser.

Vi är nu drygt 220 medlemmar och antalet ökar stadigt och vår ekonomi är god. För 2 år sedan investerade vi i att köpa loss marken, i år kommer vi att skaffa självgående gräsklippare, vi hoppas få ännu finare och ännu bättre välskötta planer. Vi kommer till våren också göra om staketet ut mot vägen samt i övrigt hålla anläggningen snygg och fin.  

 

Årsmötet 3/2 var som vanligt ett gemytligt litet internt årligt återkommande event.Styrelsen fick ansvarsfrihet och den nya styrelsen ser ut att vara väl sammansatt med varierande åldrar och bra könsfördelning - Bra jobbat valberedningen. Tack för det hembakade brödet Monica.    

2012 blev ett bra år för klubben, vi har hållt igång med tävlingar och kurser som aldrig förr. Ekonomin ser bra ut och medlemsantalet har ökat något, vi har i skrivande stund (jan 13) 210 medlemmar.

Det praktiska har fungerat väl tack vare entusiastiska och duktiga medlemmar och inte minst våra sektorers idoga arbete.