Töreboda Brukshundklubb

Våra kurser

 
Kursledare

HUS Verksamhetsberättelse 2017

HUS Verksamhetsplanering 2018-2019

Löpning med hund

Att springa tillsammans med sin hund är en fanatiskt sätt att aktivera både sig själv och hunden fysiskt. Löpning med hund är en dagskurs där du får kunskap om vad som är viktigt att tänka på innan du börjar, så som material och hundens hälsa. Vi kommer även gå igenom de olika tävlingsformer inom dragsport. Dagen varvas med teoretiskt information och sedan praktiska löpar övningar tillsammans med sin hund. För att delta på kvällen behöver hunden ha någon form av sele. I viss mån finns det sele att låna, kontakta kursledare innan kursstart. Ingen förkunskap krävs men hund och förare måste kunna springa.
Datum: 28/4 kl 10 - 12:15
Kursledare: Karolina Junkergård & Inger Edlund
Pris: 250 kr - Plats med hund plus medlemskap i Töreboda BHK. 100 kr - Åhörarplats.
Anmälan: Öppnar 4/3 kl 18:00

Styrketräning med hund

Kom i form lagom till beach 2019 tillsammans med din hund. Styrketräning med hund är en dagskurs där du får kunskap i hur du börjar styrketräna och hur du kan involvera hunden i din träning. Dagen varvas med teoretiskt information och sedan praktiska övningar tillsammans med sin hund. Kursen är utformad med övningar som kan göras hemma med enkla redskap eller utan redskap. Nivån på övningar anpassas efter hund och förare. Inga förkunskaper krävs.
Datum: 5/5 kl 10 - 12:15
Kursledare: Viktor Hjortmyr & Karolina Junkergård
Pris: 250 kr - Plats med hund plus medlemskap i Töreboda BHK. 100 kr - Åhörarplats.
Anmälan: Öppnar 4/3 kl 18:00

Trixkurs

Att träna trix tillsammans med sin hund ger möjlighet till att bli bättre på inlärning och din hund för utlopp genom mental aktivering. Målet med kurser är att du och din hund får ett utökat trix förråd som ni kan fortsätta träna på egen han och utvecklas som ett team. Ni kommer bland annat få träna på trixen snurra, backa, slalom, viska, rulla runt mm.. Inga förkunskaper krävs.
Datum: 23/4, 30/4, 7/5, 14/5, 21/5 och 28/5. Kl 18:30 - 19:45
Instruktör: Karolina Junkergård, Freestyleinstruktör
Pris: 600 kr plus medlemskap i Töreboda BHK
Anmälan: Öppnar 4/3 kl 18:00

Viltspårs kurs FULL

Viltspår är en rolig aktivering för dig och din hund! Kursen passar dig som vill träna viltspår som aktivering eller dig som vill göra anlagsprov och sen ev. gå vidare till öppenklass.

Under kursen får du lära dig hur du lägger spår, vad som påverkar hunden i spårarbete, nybörjarspår och hur du kommer vidare i din träning. Vi går igenom regler för anlagsprov, öppenklass och vad som är skillnaden på viltspår och eftersök mm.
Datum: 15/5, 28/5, 18/6, 20/8, 3/9, 17/9 kl. 18-20.15
Instruktör: Emelie Hörman, avtalsinstruktör i viltspår
Pris: 1600 kr plus medlemskap i Töreboda BHK

Anmälan: Senast 22/4. OBS betalning sker vid anmälan, bindande anmälan. Beatrice. loovelie_92@hotmail.com eller 0730-470972. För information om betalning http://www.torebodabhk.com/info


Kurs i tävlingslydnad startklass

Passar dig som vill lära dig och din hund momenten som ingår i lydnadens startklass eller dig som precis börjat träna momenten. Fokus ligger på praktiskt individuell träning med hund men vi har också en del teori där vi går igenom hur en tävling går till, regler, förberedelser inför tävling mm.
Datum: 7/5, 21/5, 11/6, 27/8, 10/9, 24/9 kl. 18-20.15
Instruktör: Emelie Hörman, avtalsinstruktör i allmänlydnad, bruks och tävlingslydnad.
Pris: 1600 kr plus medlemskap i Töreboda BHK

Anmälan: Senast 15/4. OBS betalning sker vid anmälan, bindande anmälan. Anmälan sker till  Beatrice. loovelie_92@hotmail.com eller 0730-470972. För information om betalning http://www.torebodabhk.com/info

 

Vårens kurser

Planering inför vårens kurser är i full gång. Information om kurserna kommer ut i januari. Håll utkik då!


Privatträning

Har du inte tid, eller passar inte tiderna, att gå kurs kan du boka privatlektioner. Har du något speciellt du vill ha hjälp med, t.ex. hundmöten, inkallningar, rädslor osv kan du få hjälp med detta. 

Kostnad 350 kr/timme.

Medlemsskap i Töreboda BHK krävs. Alla bokningar av privatträningar måste gå via Utbildningssektorn som utser lämplig instruktör för uppdraget. Är du intresserad ring Marie på 0501-188 62 eller mejla marielillerskog@gmail.com

 


Utvärdering

Vid kursavslutning får du av instuktören för kursen ett formulär i pappersform där du ska svara på utvärderingsfrågor. Har du några synpunkter eller frågor innan det vänligen kontakta HUS på mejladressen eller telefonnumret ovan.

 


Då du inte går kurs men vill träna ändå

Då finns mycket annat att ta del av som medlem i Töreboda BHK.
Observera att medlemsskap krävs, är du ej medlem så läs nedan hur du enkelt kan bli det.

- Allmänträning på måndagar. Välkomna måndagar 18.00 för träning, fika och trevlig samvaro! Ett gyllene tillfälle att träna på vad just du och/eller din hund behöver träna på.

- Privatträning (se information ovan).

- Våra planer finns alltid tillgängliga där du som medlem får vistas och träna med din hund. Tänk på att följa de regler som finns på klubben!

- Temakvällar med olika innehåll. Se kalendern för med info om vad som händer. 

 


Löptik

Löptik får vistas på alla planer utom den stora appellplanen (östra planen). Löptikar får ej vistas i klubbstugan.
Detta gäller alla löpande tikar och under all tid, hela året.
Ska du gå kurs hos oss och har en tik som löper är du välkommen, säg till innan kurstillfället startar så löser vi det på bästa sätt.